Tarta frageda cu capsuni

de laura_n in Prajituri, 5 Iun 2014 | 20315 vizualizari

 

Ador fructele astea minunate! Le consum atat pentru gustul lor, cat si pentru explozia de vitamine si de energie! Pur si simplu le ador!
Am facut sirop de capsuni, am facut marmelada delicioasa, am facut niste briose umplute cu marmelada.
Sigur ca nu puteam rata sezonul capsunilor fara o tarta! Unde ma uitam, vedeam cate o tarta apetisanta, asa ca am cedat... :)))))
Blat fraged, umplutura delicioasa, pur si simplu, nebunie!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 150 gr unt
  • 250 gr faina alba
  • 1 ou ( eu am folosit ou de tara)
  • 1 lg zahar brut
  • 1 praf sare
  • pt umplutura:
  • 500 gr capsuni coapte bine (curatate si spalate foarte bine)
  • 1 lg zahar brut
  • 1 lingurita amidon
  • 2-3 linguri apa
  • 1 lingura zeama lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta frageda cu capsuni:

Pregatim aluatul cu o zi inainte.

Untul moale il mixam cu praful de sare si zaharul. Adaugam oul si mixam in continuare pana se incorporeaza oul. Adaugam faina si amestecam cu o spatula. Vom obtine un aluat nu foarte tare. Il impachetam in folie alimentara si il dam la frigider pana a doua zi. Se va fragezi extraordinar de bine.

Umplutura o pregatim extrem de rapid. Alegem 3-4 capsuni foarte coapte, adaugam apa, zaharul si amidonul si le mixam bine. Aceasta compozitie o punem pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa un pic.

Capsunile celelalte le taiem felii groase sau daca sunt micute, le lasam intregi. Le stropim cu o lingura de suc de lamaie. Le adaugam peste sosul pregatit anterior, si le amestecam. Aceasta compozitie este extrem de gustoasa. 

Scoatem aluatul din frigider, il taiem in doua si intindem cate o foaie rotunda, nu foarte groasa. 

Pregatim o forma de copt, asezam foaia indepartand marginile in exces. Presam usor aluatul, sa se aseze bine, intepam din loc in loc cu o furculita.

Pornim cuptorul.

Peste aluat, turnam jumatate din compozitia de fructe si fie acoperim cu blat, fie lasam simpla. 

Din aceasta cantitate de aluat, ar iesi cam doua tarte rotunde cu diametru mai mic. Eu am facut o tarta patrata si una rotunda. Le-am acoperit cu fasii subtiri sau cu o foaie "brodata".

Le dam la cuptorul incins, la foc mediu, cam 20 - 25 minute maxim. 

Le scoatem din cuptor, le pudram cu zahar vanilat. 

Sunt o nebunie si se pot servi cu topping de ciocolata, cu inghetata sau pur si simplu asa cum sunt. 

 

TIPS-URI

1

puteti suplimenta cantitatea de zahar daca va place mai dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta frageda cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si budinca de vanilie